Cum sa iti machiezi ochii pentru un efect WOW

 Cum sa iti machiezi ochii pentru un efect WOW

Accentuarea ochilor prin trucuri de machiaj si secrete cromatice este cheia succesului pentru a mari optic, a evidentia nuanta irisului sau a realiza corectii asupra formei ochilor.
Cum imi aleg nuantele de farduri pentru ochi
Daca esti atenta la ochii tai, vei remarca unele pete mici de culoare. Daca sunt aurii sau galbene, ti se potrivesc culorile calde. Daca sunt bleu sau bleu-inchis spre negru, alege tonuri neutre sau reci.
Pielea din jurul ochilor nu are nevoie de matifiere şi reglare a secretiilor de sebum, acesta este motivul pentru care fondul de ten nu se aplica pe zona ochilor. Se poate aplica pe aceasta zona un fond de ten relaxant, pentru ten sensibil, sau hidratant. Aplica un fard corector (Kryolan Cube 2 are un grad ridicat de acoperire), sub ochi si daca este nevoie, intre sprancene, pe linia ce uneste narile de colturile gurii si sub buza inferioara.


Aplica mascara cat mai aproape de radacina genelor
Iluzia unor gene lungi si a ochilor conturati vine din aplicarea produsului cat mai aproape de radacina firelor de par, deci nu o aplica numai pe varfurile acestora. Cu cat formula este mai inchisa la culoare cu atat efectul este mai dramatic. Incearca mascara rezistenta la umezeala Roll-On Schwarz, neagra, Kryolan, pentru ca are efect de volum, fara a incarca excesiv genele.
Apoi, de la baza genelor, urca usor periuta catre varfuri folosind miscari scurte, stanga-dreapta, care te vor ajuta in separarea si definirea genelor. La final, inchide ochii si plaseaza periuta deasupra genelor la baza acestora si misc-o drept catre varfuri (fara a mai folosi de acesta data miscarile de zig-zag), inlaturand astfel orice exces de produs si obtinand un efect si mai puternic de alungire.


Pleoapele nu au voie sa se ingrase
In aceasta zona nu sunt glande sebacee, deci daca pielea pare lucioasa este clar ca a ramas crema in exces pe zona si ca nu exista o baza corecta de machiaj, alcatuita dintr-un corector fixat cu o pudra fina. O alta cauza ar putea fi folosirea unui fard gras. Ia in calcul faptul ca si un creion dermatograf are o textura cerata, emolienta, grasa. Orice fard gras trebuie fixat cu un fard-pulbere sau cu o pudra transparenta, pentru o buna rezistenta. Ne place pudra Ultra Dual Finish de la Kryolan.

Genele se regenereaza periodic si pot cadea uneori
Foloseste produse speciale care regenereaza genele si le accelereaza cresterea, precum Lash Growth Enhancer de la Ardell. Daca genele cad mai mult decat normal, pot fi mai multe cauze:
     - o demachiere incorecta, in mod constant
     - folosirea unor produse de machiaj expirate, incompatibile cu genele sau de calitate inferioara
     - existenta unei afectiuni dermatologice, ce necesita tratament;
     - folosirea extensiilor de gene incorect sau prea mult timp.

Periuta mascaralei „vorbeste“ despre destinatia sa: mascara clasica are o perie spiralata conica, mascara pentru volum are o perie bombata, mascara pentru lungime are o perie lunga, cu fire scurte, mascara pentru desime are o perie groasa si deasa, iar mascara pentru intoarcerea genelor are o perie curbata.

Mascara ti se scutura de pe gene?
Daca mascara incepe sa se scuture de pe gene, pot fi mai multe cauze:
- mascara este pe terminate si formula a inceput sa se usuce;
- ai aplicat pe gene crema in exces si acestea se lipesc, tusul ramanand pe piele;
- mascara ar putea avea o calitate inferioara, motiv pentru care incepe sa se scuture de pe gene, in timpul zilei.
Cumpara mascara de care ai nevoie, nu pe aceea care-ti place cum arata ca ambalaj si ca periuta!
Daca pleoapele tale au un relief asiatic, exista fenomenul firesc de atingere al genelor de pleoape si evident mascara migreaza de pe gene. Solutia: o mascara waterproof si un demachiant special, precum cel bifazic, pentru ochi, de la Academie Visage. O mascara este usor de controlat deoarece textura uscata o tradeaza!