Serumurile, potiuni magice

Serumurile, potiuni magice

Sunt puternice, scumpe si, dupa spusele dermatologilor, surprinzator de eficiente. Descopera raspunsurile la cele mai surprinzatoare intrebari despre serumurile pentru ten!
Ce este un serum?
Serumurile sunt cele care ofera pielii cea mai mare doza de ingrediente dintre toate produsele unei linii de ingrijire. Formulele sun, de regula, pe baza de apa, cu putin silicon, ceea ce le ajuta sa fie mai bine intinse pe piele, si exista optiuni pentru fiecare problema a pielii: riduri, pete pigmentare, lipsa de stralucire etc.

Ce ingrediente actioneaza mai bine in serumuri?

Serumurile creeaza accesul direct al ingredientelor active la ridurile, cosurile si petele maronii ale pielii tale. Dermatologii sunt de parere ca unele probleme ale pielii raspund mai bine la serumuri decat la alte produse. Ridurile sunt primele pe lista. Serumurile antirid nu doar contin cantitati concentrate de substante ce netezesc pielea (retinol, peptide), ci mai au in compozitie si antioxidanti, mai eficienti in formulele fluide. Alte ingrediente pe care sa le cauti in serumuri sunt:

- flavonoizii, ce diminueaza dimensiunea porilor (ii gasesti in serumul Refine Cellular, Doctor Babor);

- vitamina C, ce joaca un rol important in protectia impotriva  razelor UV;
- agentii de exfoliere, precum acidul lactic, glicolic, cei alfahidroxilici, ce curata stratul exterior de celule moarte;
lipidele, care refac bariera de protectie a pielii uscate, hidratand-o. Incearca serumul hidratant Skinovage Calming Sensitive Bi-Phase, Babor;

- peroxidul de benzoyl si acidul salicilic pot patrunde adanc in pori, pentru a preveni si trata acneea;
- acidul hialuronic care hidrateaza si cel mai insetat ten, cu efect de durata (il gasesti in serumul Dermacte, pentru ten matur, de la Academie).


Cum aplic serumul?
Cand obisnuiesti sa folosesti multe produse pentru fata, incepe intotdeauna cu serumul, aplicandu-l pe fata curata, proaspat spalata, pentru a-i maximiza penetrarea. Apoi, aplica produsele de la cea mai fina textura la cea mai densa. Asteapta de fiecare data cateva minute inainte sa intinzi produsul urmator, asa incat cel dinainte sa fie absorbit in totalitate si sa interfereze cu cel dinainte.