Solutii pentru problemele care apar in urma epilarii

Solutii pentru problemele care apar in urma epilarii

Pielea ti se irita si se inroseste imediat dupa epilare? Firele crescute sub piele duc la inflamatii? Iata solutii la cele mai frecvente probleme cauzate de epilare.

1. Roseata. Picioarele arata ca si arse de soare cateva zile dupa epilarea cu ceara.
Epilarea cu cremă, ceară sau epilator are, într-adevăr, efecte asupra pielii, care devine roșiatică și se irită. Acest lucru este cauzat fie de căldură, în cazul epilării cu ceară, fie de traumatismele cauzate de tracțiunea asupra firelor de păr. Pentru a evita aceste probleme se poate aplica o compresă rece imediat după epilare și o cremă hidratantă keratolitică (are rol de a indeparta keratina de piele) o săptămână după. Doar dacă eritemul persistă se recurge la o cremă cortizonică. Epilarea cu lumină intens pulsată, o procedură non-laser, prin care pielea nu se înțeapă și nu este arsă. Metoda distruge doar firul de păr, prin cea mai eficientă cale. Lumina emisă de aparat produce o fotodeteriorare, iar firele de păr cad singure la două săptămâni de la ședința de tratament. Efectele se observă de la prima ședință și, în final, tratamentul duce la reducerea pilozității într-o proporție de 75%, restul firelor micșorându-se. Procedura este complet neinvazivă dacă pielea este nebronzată. Dacă totuși culoarea pielii e modificată de lumină exista un risc de decolorare locală care se remite apoi treptat.
 2. Sangerarea. Unele persoane pleacă de la salonul de cosmetică având puncte mici de sange pe suprafata pielii epilate cu ceara.
Sângerarea punctiformă se datorează ruperii vasului de sânge care înconjoară firul de pâr în cadrul procesului de epilare prin smulgere. Ea apare când ceara e foarte fierbinte pentru că
produce dilatarea acestor capilare sau la persoanele cu piele sensibilă, subțire. După epilare se poate aplica o compresă rece care reduce dilatația vasculară. Luați vitamina C înainte de epilare pentru că întărește peretele vascular.

3. Pielea inflamata. Multe zile dupa epilarea cu ceara se poate sa ai un fir de par sub piele care se umfla si arata ca un cos.

Acest fenomen apare atunci când firul se înconvoaie spre interior și rămâne captiv în piele generând o reacție inflamatorie de tip foliculită. Schimbarea direcției de creștere a firelor de păr se datorează procedeului de smulgere cu ceară sau aparatul de epilat. Singura metodă de epilare prin care putem evita menţinerea firelor de păr sub piele este fotoepilarea, cu laser sau lumină intens pulsată, pentru că aceasta vizează în mod direct rădăcina firelor de păr. Acest lucru nu se întâmplă în cazul epilatoarelor, când părul este înlăturat de la rădăcină, nu cu tot cu rădăcină.
Daca te tenteaza fotoepilarea, laserul cu dioda Stardust a fost lansat la Centrele de Slabit si Infrumusetare Silhouette din Bucuresti. Sistemul Stardust este, in prezent, solutia cea mai eficienta pentru indepartarea in siguranta a parului nedorit, oferind garantia unei epilari totale si de lunga durata, in orice perioada a anului, dar mai ales, nedureroase, datorita sistemului inovator de tripla racire. Este ideal pentru toate tipurile de piele, chiar si pentru cele mai sensibile sau de culoare deschisa.
Aceasta tehnologie este eficienta deoarece fasciculul continuu de lumina emis indeparteaza firele de par intr-o zona mult mai mare fata de echipamentele conventionale de epilare, cu avantajul de a injumatati timpul necesar tratamentului si de a reduce foarte mult durata sesiunilor.