Suntem in plin sezon de gripa si raceala si, daca esti ca si noi, banuiesc ca ai pastrat o distanta considerabila fata de oricine a stranutat sau a tusit. Totusi, acest lucru nu a fost o garantie ca te vei mentine sanatoasa si ai intalnit cativa germeni rautaciosi cu care sistemul tau imunitar nu a  putut lupta. Insa, odata ce te-ai refacut la pat, Theraflu-ul si-a indeplinit misiunea si corpul tau a inceput sa se recupereze, probabil doresti sa sterilizezi anumite lucruri – dar ce faci cu cosmeticele?
Probabil, prietena ta ti-a sugerat sa arunci acea paleta de farduri de designer, pentru a scapa de germeni, insa cum banii nu apar din senin, asta nu este o optiune fezabila. Totusi, este posibil sa refolosesti cosmetice fara frica de a aparea o recidiva?
Cat de bolnava esti?
Există o diferenta majora intre o raceala comuna si o gripa. Acestea necesita medicamente diferite, masuri de precautie si chiar perioade de recuperare diferite. La fel cum bolile sunt diferite, trebuie sa luam masuri de precautie diferite pentru a evita o infectie persistenta sau recurenta. In timp ce este posibil sa prinzi o noua tulpina a racelii comune, vestea buna este ca este putin probabil sa prinzi din nou acelasi virus. Deoarece organismul dezvolta anticorpi la un virus dupa ce ai fost infectat, este putin probabil sa te reinfectezi.
Daca ai de-a face cu o boala mai grava, cum ar fi gripa sau o infectie, iti recomandam sa iei masuri mai serioase pentru a te asigura ca nu esti infectat cu bacterii sau germeni suplimentari.
Care sunt produsele infectate?
Doar pentru ca te lupti cu o tuse sau durere in gat nu inseamna ca trebuie sa spui adio tuturor produselor tale de machiaj. Ia in considerare eliminarea produselor care intra in contact direct cu zona infectata. De exemplu, daca te confrunti cu o raceala comuna, nu este nevoie să renunti la machiajul ochilor. Insa, dacă ai fost infectat cu conjunctivita virala, bine cunoscuta sub numele de ochi roz, arunca mascara si eyelinerele pentru ochi, este o idee buna sa eviti infectiile ulterioare.
Inlocuiesti sau dezinfectezi?
Aruncarea produselor in stare perfecta poate fi greu de acceptat. Din fericire, exista cateva solutii care te pot ajuta sa nu arunci machiajele inainte ca acestea sa se goleasca. Daca preferi sa dezinfectezi produsul, utilizeaza servetele si spray-uri cu alcool sau antiseptic pentru produse cum ar fi rujul, fardul de obraz, sticle si borcane. Pentru produse de machiaj care au aplicatoare in interior, cum ar fi mascara si dermatograful, incearca sa folosesti baghete si perii de unica folosinta, pana cand produsul este terminat.
In concluzie, nu deveni stresata ca te vei reimbolnavi. Daca esti inca sceptica, opteaza pentru utilizarea periilor de unica folosinta si a baghetelor in timp ce esti infectata pentru a proteja ambalajul original si formula produselor preferate. Si nu imparti niciun produs cu prietenii si familia pentru a evita sa contractezi alti germeni si bacterii suplimentare.

Etichete: