Care este diferenta intre epilarea cu laser si cea IPL?

In prezent, cele mai cautate sisteme de epilare definitiva sunt epilarea cu laser, respectiv tratamentul cu lumina intens pulsata (IPL), pentru rezultatele obtinute in timp rapid.

Epilarea definitiva prin lumina terapeutica se numeste fotoepilare si se poate realiza in doua feluri: cu ajutorul laserului sau cu ajutorul luminii intens pulsate (tehnologia IPL). Majoritatea cabinetelor cosmetice ofera tehnologia IPL, deoarece echipamentele sunt mai ieftine, insa perfomantele nu sunt la fel de uimitoare ca in cazul unui laser bine ales. 

Eficacitatea laserului este determinata de modul sau de actionare. Laserele sunt raze de lumina concentrata la o anumita frecventa. Laserul-dioda, de exemplu, are o frecventa de unda setata undeva intre 800 si 810 nanometri. Alte tipuri de lasere, precum Nd:YAG, ruby sau alexandrite, au fiecare un set specific de frecvente. Spre deosebire de lasere, IPL-ul nu are o frecventa anume, el emitand o lumina incoerenta ce lucreaza intre 550-1200 nanometri. De aceea, IPL este nespecific in comparatie cu laserul care este specific, motiv pentru care laserul este mai eficient, fiind necesare mai putine sedinte decat in cazul IPL. Un tratament IPL dureaza in medie intre opt si zece sedinte, iar un tratament cu laser-dioda dureaza in medie cinci-opt sedinte, pentru a indeparta complet parul nedorit, numarul de sedinte fiind cu atat mai mic cu cat culoarea pielii este mai deschisa, iar radacina parului este mai inchisa. Epilarea definitiva cu lumina intens pulsata (IPL) este noninvaziva, confortabila si se regaseste la preturi avantajoase, potrivite oricarui buget. 
Versatilitatea IPL-ului permite, pe langa epilarea definitiva si efectuarea de tratamente faciale de rejuvenare, pentru tratarea ridurilor, petelor si acneei.

Ce tip de epilare mi se potriveste?

Aceasta decizie nu ar trebui sa iti apartina, deoarece medicul dermatolog sau cosmeticiana care realizeaza procedura sunt cel mai in masura sa te indrume spre o tehnologie anume, in functie de tipul si conditia pielii si a folicului de par. Impreuna veti stabili si de cate sedinte va fi nevoie pentru eliminarea completa a parului nedorit.

Totusi, e important de stiut ca niciun sistem nu se potriveste tuturor clientilor. Fotoepilarea eficienta necesita, uneori, combinarea mai multor sisteme pentru a obtine efecte maxime pentru majoritatea tipurilor de par si piele. Caracteristicile firului de par se pot schimba pe durata tratamentului de la gros la fin, ceea ce poate conduce la schimbarea echipamentului si parametrilor cu care se lucreaza. Persoanele cu un contrast mai mare intre culoarea pielii si a parului vor avea mai mult succes folosind laserul. De asemenea, firul de par mai gros da rezultate mult mai bune in cazul laserului, la fel cum se intampla si in cazul gambelor si zonelor bikini si axila. De regula, toate zonele care sunt mai dense in par raspund mai bine la epilarea laser decat IPL.

Te intrebi daca procedurile dor? Ei bine, exista parametrii de lucru diferiti pentru fiecare fototip, pentru ca epilarea definitiva sa dea rezultate si sa nu implice durere sau disconfort. Este posibil sa apara roseata imediat dupa tratament, dar aceasta dispare rapid.

Nu ignora sfaturile medicului sau tehnicianului cand vine vorba de restrictiile pe care le ai dupa procedura. Pielea este unul dintre cele mai importante organe, fiind contactul nostru cu lumea exterioara, iar in cele mai multe cazuri ignorarea acestor sfaturi duce la reactii adverse (unele dureroase, altele mai putin dureroase).
Conform studiilor, efectuate de-a lungul timpului, si IPL si Laser Dioda s-au dovedit a fi eficiente atingand o reducere medie a foliculilor de par de peste 70%, dupa primele trei sedinte de tratament.

Stardust, cea mai noua tehnologie de epilare definitiva

Laserul cu dioda Stardust a fost lansat la Centrele de Slabit si Infrumusetare Silhouette din Bucuresti. Sistemul Stardust este, in prezent, solutia cea mai eficienta pentru indepartarea in siguranta a parului nedorit, oferind garantia unei epilari totale si de lunga durata, in orice perioada a anului, dar mai ales, nedureroase, datorita sistemului inovator de tripla racire. Este ideal pentru toate tipurile de piele, chiar si pentru cele mai sensibile sau de culoare deschisa.

Aceasta tehnologie este eficienta deoarece fasciculul continuu de lumina emis indeparteaza firele de par intr-o zona mult mai mare fata de echipamentele conventionale de epilare, cu avantajul de a injumatati timpul necesar tratamentului si de a reduce foarte mult durata sesiunilor.

Fasciculul de lumina poate fi folosit pentru o epilare perfecta a fiecarei parti a fetei si a corpului,  obtinand piele neteda, stralucitoare si catifelata in timp scurt.

Numarul de sesiuni de tratament necesare depinde de zona pe care se lucreaza si de fiecare persoana, dar se efectueaza in mod normal patru-opt sesiuni de tratament pe aceeasi zona.

Tratamentele multiple, respectiv distantate, sunt necesare pentru a obtine rezultate stabile in timp.
Laserul cu dioda Stardust nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza, celor cu piele foarte groasa, pacientilor care utilizeaza medicamente care pot provoca fotosensibilitate si celor cu afectiuni ale pielii pe zona care urmeaza a fi tratata.