TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE MACHIAJUL CU AEROGRAFUL

Desi machiajul cu aerograful pare nou, el dateaza din anii 40, din epoca de glorie a Hollywood-ului. Initial, aceasta tehnica s-a folosit pentru a bronza figurantii (de exemplu, egiptenii din filmul Cleopatra). 
Mai tarziu, aerograful s-a folosit in machiajul actritelor, dar marea problema era lipsa produselor de calitate, astfel ca majoritatea protagonistelor refuzau acest gen de machiaj. Consecinta a fost crearea unor produse cu formule delicate pentru piele, cu o acoperire optima. Astazi, putem spune ca este una dintre tehnicile ce au revolutionat piata de make-up, atat pentru profesionisti, cat si pentru consumatorii finali. 
In aria machiajului, aerograful a fost folosit pentru prima data in 1922 in filmul Ben Hur,  filmul l-a definit ca fiind o tehnică rapida de a aplica machiajul numerosilor actori.
Popularitatea acestui instrument a crescut in anii 1970, in această perioada el era considerat un domeniu de specialitate al cosmeticii.
In ziua de azi aerografierea reprezinta o arta folosita pentru a picta diferite suprafete, de la piele umana, imbracaminte, masini, panza, totul pentru a crea minunate opere de arta.

Utilizarea actuala a tehnicii
Aerograful se utilizeaza in prezent pentru machiajul destinat mediilor HD, in publicitate, cinematografie, televiziune si prezentari de moda, datorita rapiditatii aplicarii si rezultatelor finale perfecte. In fotografie, un machiaj realizat prin aceasta tehnica nu necesita post-productie si retusuri, astfel incat timpul dedicat unei sedinte foto se reduce considerabil. Inovatiile nu se incheie aici, iar produsele airbrush se pot folosit astazi de catre orice make-up artist in realizarea machiajelor de evenimente si nunti, tocmai datorita rezistentei in timp si a perfectiunii finale.

Ce este aerograful?
Arograful este un dispozitiv care seamana ca un pistol cu aer, care pulverizeaza un strat fin de machiaj pe piele. Stratul subtire de machiaj pulverizat cu ajutorul aerografului asigura o acoperire mai buna a tenului. In functie de cum este folosit, cu aerograful se poate aplica un strat mai subtire sau mai gros de machiaj. Pentru acest aparat exista produse de machiaj speciale. Atat fondul de ten, cat si fardul pentru pleoape folosite sunt lichide, au consistenta unui fond de ten lichid.

Cum se foloseste?

O cantitate mica de machiaj se pune intr-un orificiu al aerografului. In acest recipient poti amesteca diferite nuante de machiaj. De exemplu, poti combina doua culori pentru a forma un fond de ten perfect potrivit tenului tau. Cand pistolul aerograf este pornit, o cantitate mica de machiaj lichid este pulverizata – in puncte foarte, foarte mici – pe tenul tau.

Puncte forte ale aerografului
- utilizeaza o cantitate mica de produse cosmetice; 
- creeaza machiaje rezistente pentru 12-24 de ore;
- formula folosita este usoara, lasand pielea sa respire, spre deosebire de fondurile de ten traditionale;
- aplicarea machiajului este 100% igienica, pentru ca mainile/pensulele nu ating fata.
- ajuta la economisirea timpului;
-idal pentru a crea umbre si lumini prin suprapunerea mai multor straturi de machiaj, alternarea presiunii din aerograf si a distantei de aplicare acolo unde simti ca este nevoie;
- acopera complet imperfectiunile fara sa lase senzatia unei masti; 
- confera tenului un aspect mat;
- odata ce se usuca, nu se transfera pe alta suprafata; 
- iti finiseaza foarte bine tenul;
- poti aplica strat dublu sau triplu in zonele in care ai nevoie de mai multa acoperire, fara ca tenul sa para incarcat;
- - acoperire subtila sau totala, in functie de rezultatul dorit; 
- perfect pentru orice tip de ten (machiajul nu mai intra in pori, ci se aplica deasupra acestora fara a sufoca tenul);
- aplicare uniforma;
-  sweatproof (transpiratia nu afecteaza textura produsului).

Punctele slabe ale aerografului
- nu poate fi corectat atat de usor;
- indemanarea se obtine doar  prin practica;
- necesita precizie;
- necesita urmarea unui curs specializat.